پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

روزهای انتهایی سال و اطمینان دوباره تقاضا به بازار

1396/12/15

با توجه به اهداف عمده ای که ایران در صنایع مختلف یا به نوعی اقتصاد مقاومتی دنبال می کند، ️درآمد حاصل از فروش نفت بایستی برای زیر ساخت های صادراتی کشور مصرف شود. علاوه بر آن قسمتی از درآمد کشور نیز از صنعت فولاد بدست می اید که شاخه کوچکی از آن را تشکیل می دهد. درنتیجه نرخ ورق صنعتی ، نرخ ورق آجدار و… در طول سال در کسب سود تاثیر بسزائی داشته است.

مثلا هم اکنون نرخ ورق سیاه با چه نرخی در دسترس خریداران قرار گرفته است. در وضعیتی که هم اکنون ورق کاویانی با ضخامت ٢۵ میلی متر نزدیک به ٢٧۶٠ تومان گزارش شده است. نرخ ورق سیاه انزلی نیز در حال حاضر ثابت گزارش شده است. همچنین ، هزینه های جاری کشور نیز از قبیل واردات از طریق درآمد کسب شده از صادرات غیر نفتی، مالیات و… تهیه و تامین می شود.

البته آنچه که باید به آن توجه نمود این است که این اتفاق بدون طرحی موثر و جامع به سرانجام نمی رسد. بعد از چهار دهه ، بخش قابل توجهی از درآمد های کشور که از کانال های متفاوت حاصل می شود در توسعه صنایع بزرگ و مادر از  جمله پتروشیمی ، صنعت فولاد و… صرف می شود. همچنین، هدف از ایجاد و کمک به صنایع بزرگ دستیابی به اهدافی مثل اشتغال، تولید بیش تر که منجر به رونق صادرات و ارزآوری هر چه بیش تر می گردد.

قانون گذاری تامین منافع ملی

در این اثنا، به طور طبیعی صنایع بزرگ وظیفه دارند از صنایع کوچک و متوسط یا SME ها حمایت و پشتیبانی کنند و کشور های توسعه یافته به خاطر حمایت از منفعت های ملی خود این تجربه را کسب کرده اند. کامل شدن زنجیره تولید محصولات فولادی از قبیل بخش محصولات تخت و انواع ورق، منجر به پیدایش خلاقیت ها و نو آوری های گوناگون ، ایجاد ارزش افزوده، اشتغال پایدار و دراز مدت، برند سازی، بازاریابی و در انتها ارز آوری هر چه بیش تر کشورمان می شود .
افزون بر این ، هم اکنون لازم است ما از خام فروشی پیشگیری و نسبت به تکمیل زنجیره تولید اقدام نماییم ، چرا که این کار موجب می شود که فن آوری و اشتغال از خارج از کشور به داخل آن انتقال یابد و نیروی کار جوان و تحصیل کرده کشور نیز جذب بازار کار می گردند . ️هم اکنون متوسط هر تن از کالا های وارداتی به کشور نزدیک به پنج برابر ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی می باشد . مسئله ای که موجب این اختلاف  قیمت واضح و معنی دار می شود خارج شدن ثروت و منافع ملی کشور به صورت خام فروشی و یا کالای نیمه ساخته می شود چرا که سود بسیار کم تری نصیب  کشور می گردد.

 مشاهدات نشان می دهد شرکت های بزرگ و چند ملیتی که نه تنها خواهان فروش دانش فنی با راه اندازی صنایع در کشور های جهان سوم و در حال توسعه می باشد، بلکه برای آنکه هر چه بیش تر  منافع کسب کنند با خرید کالای نیمه ساخته سود بیش تری به جیبشان سرازیر می گردد.

حذف رانت نرخ دستوری در بورس کالا

افزون بر این شواهد نشان می دهد که وقت آن رسیده که دستگاه قانون گذاری برای تامین منافع ملی کشور ایران با وضع احکام و قوانین مناسب این کاستی را رد و برطرف نموده و مواد اولیه صنایع پایین دستی را به عنوان یک اصل اساسی که تامین منافع جمعی را تضمین می کند یک امر ضروری قلمداد نمایند . در نتیجه با اجتناب از اینکه نگرش بخشی و عنلکرد جزیره ای، منافع کشور بیش از گذشته فراهم می شود.

یک خبرگزاری که اقدام به انتشار نظرات اخیر مدیر عامل بورس کالا نموده است.  اظهارات او را چنین بیان می کند:

“ما به غیر از پتروشیمی در هیچ کدام از صنایع به ویزه صنعت فولاد خریداران چندانی نداریم.”

روزنامه دنیای اقتصاد در روز ۱۵ بهمن ماه گزارشی منتشر کرد که از ”از بین رفتن رانت قیمت دستوری در بورس کالا” خبر می داد که این اقدام واکنش شدید مرکز ملی رقابت را در پی داشت.

افت و خیز  بازار وارداتی و نرخ ورق

مرکز ملی رقابت با انتشار جوابیه‌ای اظهار داشته که رانت و انحصار در قسمت عرضه صورت گرفته است که در بخشی از جوابیه آمده است؛ “همان گونه که در مصوبه شورا مشخص شده است، شورای رقابت با نگاه به تشخیص رانت و انحصار در طرف عرضه نسبت به تهیه و تصویب دستور العمل پیشگیری از انحصار عرضه و آن هم درخصوص فقط «ورق گرم فولادی با ضخامتی بالغ بر کم تر از ۵ میلی‌متر» اقدام کرد”.افزون بر این، ارزیابی صادرات،‌ واردات و تراز تجاری «آهن و فولاد»، «محصولات فولادی» و «آلومینیوم و محصولات» آمریکا نشان دهنده دلیل اصلی کشمکش واردات محصولات فولادی می باشد.

صنایع پایین دستی فولاد  آمریکا با یک معضل بزرگ واردات ۳۴ میلیارد دلار محصولات فولادی دست به گریبان هستند که بخش بزرگی از آن به چین مربوط است. در وضعیتی که تراز تجاری آهن و فولاد منفی ۱۰ میلیارد دلار و آلومینیوم و محصولات آلومینیومی منفی ۶ میلیارد دلار را نشان می دهد،  تراز تجاری محصولات فولادی منفی ۱۶ میلیارد ثبت شده است.

صنایع آمریکا اهمیت زیادی برای صادرات آهن و فولاد قائل هستند چرا که به ازای آن آمریکا ۱۷ میلیارد دلار محصولات فولادی صادر می نماید . هدف اصلی که  ترامپ به دنبال آن است واردات محصولات فولادی می باشد که صنایع پایین دستی و اشتغال این صنایع را با خطر مواجه می کند.

منبع :مرکز آهن

گروه صنعتی امیر کبیر محصولات فولادی نرخ ورق سیاه قیمت ورق سیاه بهای ورق سیاه ورق صنعتی ورق آجدار صنعت فولاد بورس کالا مدیر عامل بورس کالا صادرات آهن ترامپ آلومینیوم

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics