پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

لوله های فولادی و سرانجام سرمایه گذاری در این بخش

1396/12/18

هم اکنون ، بعضی از کارشناسان عقیده دارند که مدتیست که قیمت لوله برای تولید کنندگان داخلی مشکلاتی مضاعف ایجاد کرده است. در وضعیت کنونی که قیمت دلار ۴۶۰۰ تومان است بهای شمش صادراتی در سطوح ۲٫۴ الی ۲٫۵ میلیون تومان گزارش شده است . همانطور که اطلاع دارید افزایش قیمت ارز عاملی است که به طور تقریبی بر تمام محصولات عرضه شده به بازار تاثیر می گذارد و به همین دلیل است که به عنوان مثال همچون گذشته بازار فروش درخور توجه لوله را شاهد نیستیم.

حال آنکه چنانچه در این خصوص موفق به کسب کامیابی هایی شدیم ، خواهیم دید که ایران حداقل در رقابت با چین، بر این کشور چیره شده است . هم اکنون در بازار داخلی لوله سپاهان با اندازه های ½ و ¾ اینچ تحویل کارخانه، با نرخی در حدود️ ۳۱۵۳ تومان در دسترس خریداران قرار گرفته است.

افزون بر آنچه چه که گفته شد، گزارشات منتشره حاکی از این است که وزارت صنعت معدن و تجارت اکنون در حال جمع آوری لیستی در مورد صنایعی هستند که در شرایط لبریز و سیری به سر می برند و یا اینکه سرمایه گذاری در آن ها خطر بسیار بالایی دارد . در لیست فوق افزون بر نام صنایعی مثل کاشی و سرامیک، سیمان و… انواع لوله فولادی درز جوش خطی نیز حضور دارند. موضوع قابل تامل حضور صنایع تولید میلگرد و حتی “تولید شمش” در این لیست می باشد.

مسئله ای که بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که با نهایی شدن و کامل شدن این لیست، به دلیل اضافه شدن این صنایع به لیست اشباع که از لحاظ سرمایه گذاری نیز پر خطر بشمار می روند ،‌ دولت نیز از این صنایع حمایت خود را برخواهد داشت و حتی احتمال دارد که در مواردی نیز از صدور مجوز امتناع کند .

محدودیت صدور مجوزهای صادراتی محصولات فولادی

هم اکنون لیست فوق الذکر را برای انجام  بررسی های لازم در اختیار دفتر قائم مقام وزیر در امور تولید،گذاشته اند. اخبار رسیده حاکی از آن است که قبل از این نیز اخبار و اطلاعاتی در رابطه با محدود یا ممنوع نمودن صدور مجوز های این چنینی انتشار یافته است . دولت علت این کار خود را اینچنین بیان می کند که تولید اقتصادی،‌ ‌تامین مواد اولیه و تامین زیرساخت ها، با این وضعیت عاقلانه نمی باشد.

از آن طرف ، مدیر عامل شرکت ملی فولاد تصدیق می کند  که گسترش زیرساخت ها به خاطر دست یافتن به هدف طرح جامع فولاد،‌ به سرمایه ۱۵ میلیارد یورویی نیازمند است. باور  بعضی از کارشناسان بر این است که گرچه لوله فولادی هم اکنون جزو صنایع اشباع به حساب می آید که این امر بر نرخ لوله نیز موثر می باشد اما یکی از مبنا های مهم برای دست یافتن به طرح جامع فولاد می باشد و در هر صورت به بخشی از این سرمایه گذاری احتیاج دارد. بویژه اینکه در همین گزارشات به سرمایه گذاری در بخش لوله گازی نیز اشاره شده است . هم اکنون نرخ لوله گازی کچو ، توکارAPI(مانیس)، تحویل کارخانه کچو اصفهان، با سایز های ½ و ¾  اینچ در حدود️ ۳۳۲۰ تومان گزارش شده است.

لوله فولادی

علاقه سرمایه گذاران خارجی در صنعت فولاد ایران و تاثیر بر نرخ لوله

همچنین ، نبایست در این بین نقش مشاوران در پروژه های این چنینی را نیز فراموش کرد. این مشاوران هستند که به ما نشان می دهند که آیا به طور مثال سرمایه گذاری در بخش لوله برای دست یافتن به طرح جامع فولاد کار درستی می باشد یا نه. معمولا وقتی که از طرح ها سخن گفته می شود، به مسائلی همانند تامین مالی، نحوه اجرا، تامین تجهیزات یا حتی امور زیر بنایی نیز توجه می شود ولی مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران (NISCO) اعتقاد دارد که مشاوران نیز دارای جایگاهی با اهمیت بالا می باشند او همیشه از نقش آنان سخن می گوید.

ایشان در قسمتی از گفت و گوی خود با یکی از خبرگزاری ها بیان نمود: قسمتی از جذب سرمایه و روش سرمایه گذاری سود بخش در صنایع متفاوت از قبیل صنعت تولید لوله های فولادی به شیوه عملکرد مشاورانی وابسته است که به ما در این زمینه مشاوره می دهند . اگر مشاوران ما از ملاک ها و معیار های بین المللی و به روز بهره ببرند ، علاوه بر سودآوری و پیشرفت بیش تر می توان به جلب اعتماد بانک های خارجی امیدوار بود.

لوله فولادی

مشکلاتی که این صنعت با آن مواجه است

البته با این وجود بعضی اوقات مشاوران داخلی به این شکل عمل نمی کنند و این مسئله نیز خودباعث ایجاد مشکلاتی می شود . از ان طرف زمانی که طرف های خارجی، ضمانت و استاندارد های موجود ما که در گزارش ها درج شده است را مشاهده کنند بیشتر به سرمایه گذاری در پروژه های فولادی ایران و حتی در صنایع اشباعی مثل صنعت تولید لوله میل و رغبت نشان خواهند داد.

برتوجه به اخباری که به گوش می رسد، هم اکنوت شرکت های خارجی از قبیل ژاپنی ها و اروپایی ها تمایل دارند تا در صنعت فولاد ایران سرمایه گذاری کنند ولی با این وجود شروطی را مطرح می کنتد. ژاپنی ها به طرح یکیدو موضوع  را پرداخته اند. نخست این که نیروی کار را خودشان تامین کنند چرا که به هر حال صنعت فولاد به طور تقریبی حاشیه سود کمی دارد ،‌ در نتیجه همیشه روی بهره وری تاکید می شود . و موصوع دوم این است که آنها می خواهند سرمایه گذاری شان ایمن بوده و از امنیت آن اطمینان داشته باشند .

منبع :مرکز آهن

گروه صنعتی امیر کبیر محصولات فولادی قیمت لوله قیمت دلار شمش صادراتی قیمت ارز لوله سپاهان لوله فولادی شرکت ملی فولاد لوله گازی کچو صنعت فولاد

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics