به گزارش گروه صنعتی امیر کبیر ، بهنقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، بهرام سبحانی در جریان بازدید مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بورس کالای ایران از فولاد مبارکه با اشاره به عملکرد این شرکت در چهار سال گذشته اظهار داشت: تولید فولاد خام در پایان سال 91 برابر با 6 میلیون و 650 هزار تن بوده که در پایان سال 95 به 7 میلیون و 500 هزار تن رسیده است. در سال 96 هم برنامه تولید 8 میلیون و 630 هزار تن هدف قرار داده شده که با 30 درصد رشد همراه است و در 4 ماهه نخست سال از برنامه هم پیشی گرفتهایم.
وی با بیان اینکه در فولاد مبارکه نسبت به سال 91 بالغ بر 38 درصد افزایش ظرفیت داشتیم، افزود: حدود 53000 میلیارد ریال در پروژههای داخل و خارج فولاد مبارکه سرمایه گذاری کردهایم که تمام آن از منابع داخلی شرکت بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان اضافه کرد: طرح 5 میلیون تنی کنسانتره سنگان در اواسط سال آینده راه اندازی میشود و توسعه سبا از 750 هزار تن به 1.6 میلیون تن انجام شده و آمادۀ بهره برداری رسمی است. همچنین در کارخانۀ فولاد مبارکه تولید از 5.4 به 7.2میلیون تن افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در حقیقت استراتژی فولاد مبارکه این است که پابه پای توسعه صنعت فولاد کشور در افق 1404 به ظرفیت 25 میلیون تن فولاد خام دست پیدا کند.
سبحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود مشکلات مداخلهای دولت در بخش خصوصی را مهم خواند و افزود: بحث اقتصاد آزاد یکی از موضوعات مهم است. در زنجیرۀ فولاد، از سنگ آهن تا محصول نهایی که به دست صنایع پایین دستی میرسد، باید توازن برقرار باشد و این توازن هم باید به دست خود صنایع صورت گیرد.
وی افزود: با عرضه و تقاضا قیمتها نوسان پیدا میکند؛ به طور مثال نرخ سنگ آهن و گندلهای که فولاد مبارکه خریداری میکند، تابع شمش فولاد خوزستان است که در این دو بخش با 100 درصد افزایش قیمت مواجه بودیم. آیا فولاد مبارکه هم این افزایش قیمت را انجام داده؟ قیمت محصولات فولاد مبارکه افزایش چشمگیر نداشته است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: بر این باور هستیم که اقتصاد، بستهای است که پارامترهای مختلفی دارد و نمیتوان برخی را کنترل و برخی را رها کرد. باید بپذیریم که مکانیزم تسهیل این مهم، بورس کالاست؛ اگر هم ایرادی دارد، باید رفع شود.
وی با تأکید بر اینکه سیستم قیمتگذاری و شورای رقابت جواب نمیدهد، تصریح کرد: بورس کالا راه اندازی شد تا قیمت گذاریها بر اساس عرضه و تقاضا انجام شود. اگر قرار است شورای رقابت قیمت ورق را مدیریت کند، باید قیمت مواد اولیه فولادسازها مانند سنگ آهن و گاز را هم مدیریت کند.
سبحانی ادامه داد: در حقیقت بالا و پایین صنعت باید با هم دیده شود؛ چون به صورت یک زنجیره در حال فعالیت است. در حقیقت بورس نقشی در تعیین قیمت ندارد. فروشنده و خریدار در کنار هم به توافق میرسند و بورس کالا فقط فضای مذاکره را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه هم نقشی در تعیین قیمت ندارد، تأکید کرد: برخی برای بهره برداریهای خاص خود، آب را گل آلود میکنند.
منبع : تسنیم نیوز
دیدگاه کاربران