پاسخگویی تلفنی از 9 صبح الی 18 عصر

021-55534328-31

قیمت آهن به سنگینی نامش/ نظارتی بر تولید فولاد نیست

1396/06/27

به گزارش  گروه صنعتی امیر کبیر ، صنعت ساخت و ساز جز صنایع اصلی هر کشور محسوب می شود و طیف گسترده ای از مشاغل وابسته به آن هستند. چندی پیش موسسه تحقیقاتی «بیزینس مانیتور» پیش بینی کرده بود صنعت ساخت وساز ایران در سال۲۰۱۵ رشد ۱/۴درصد را تجربه کند و در پنج سال آینده به طور متوسط رشد سالانه ۳/۱درصدی داشته باشد.

 

با توجه به رکود حاکم بر صنعت ساخت و ساز افزایش قیمت آهن آلات به عنوان مهمترین بخش هزینه های ساختمانی طی چند ماه گذشته آنقدر بالا رفته که نه تنها باعث تشدید رکود شده بلکه روند ساخت و ساز را با تاخیری بیشتر از قبل مواجه کرده است به صورتی که فعالان حوزه ساخت وساز از افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت آهن آلات در کشور خبر می دهند.

 

کارشناسان دلیل این افزایش قیمت را صادرات سنگ آهن خام به کشورهای دیگر، افزایش قیمت جهانی آهن و قطع صادرات آهن از مقصد چین به دیگر کشورهای جهان عنوان می کنند.

 

رکود در حوزه ساخت و ساز ادامه دارد

 

برای اطلاع از دلیل افزایش چند برابری قیمت آهن آلات و باید و نبایدهایی در این خصوص با رئیس اتحادیه آهن آلات ساختمانی مشهد به گفتگو پرداختیم.

 

محمدرضا عطائی صانعی با بیان اینکه رکودی که در بازار حاکم بوده هم چنان ادامه دارد اظهار می کند: افزایش قیمت ها در این حوزه به این دلیل که بازار ساخت و ساز فعال شده، نبوده است.

 

وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی قیمت آهن آلات می افزاید: از اردیبهشت ماه سال جاری قیمت تیرآهن، میل گرد، ورق آلومینیوم و پروفیل با افزایش قیمت بسیار شدید حدود ۵۰ درصد مواجه شد که دلیل آن افزایش بی ضابطه صادرات به شکل مواد خام است.

 

رئیس اتحادیه آهن آلات مشهد ادامه می دهد: صادرات شمش خام نیز حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته و این مسئله باعث بیکار شدن کارگران داخلی شده است.

 

وی افزایش قیمت سنگ آهن جهانی را یکی دیگر از دلایل افزایش آهن آلات در خراسان رضوی می داند و تصریح می کند: چین برای اولین بار کل صادراتش را قطع کرد و وارد کننده شد و این موضوع در بحث عرضه و تقاضا تاثیر بسزایی می گذارد و خلل ایجاد می کند.

 

عطائی صانعی در خصوص کیفیت آهن آلات ابراز می کند: متاسفانه یک سری کارخانجات تولید محصولات فولادی داخلی، محصولات سبک وزن تولید می کنند، برای مثال آهن ۱۴ که وزن و قیمتش بین ۱۵۰ تا ۱۵۵ کیلویی تعریف شده است اکنون ۱۲۰ کیلو تولید می شود.

 

 

 

وی ادامه می دهد: سازمان استاندارد، سازمان صنعت و معدن و به خصوص بازرسی و نظارت تعزیرات حکومتی باید روی این مسئله تمرکز کند اما عدم نظارت کافی باعث تولید محصولات سبک وزن می شود.

 

رئیس اتحادیه آهن آلات مشهد با اشاره به اینکه محصولات سبک وزن را از کشور ترکیه وارد می کنیم تصریح می کند: کیفیت محصولات برخی کشورها مانند چین پایین است اما محصولات سبک وزن که در ساخت و ساز غیر استاندارد است، از ترکیه وارد می شود.

 

وی می افزاید: آهن های سبک وزن در ساخت و ساز کشور استفاده می شود و سازمان های زیر ربط مانند نظام مهندسی باید نسبت به این قضیه ورود پیدا کند.

 

عطائی صانعی در ادامه به قیمت برخی آهن آلات موجود در بازار اشاره می کند و می گوید: قیمت تیر آهن ۱۴ اصفهان شاخه ای ۴۳۵ هزار تومان، هر شاخه تیرآهن ۱۶ اصفهان ۵۰۰ هزار تومان، تیر آهن ۱۸ اصفهان هر شاخه ۵۳۷ هزار تومان تیرآهن ۲۰، ۷۹۷ هزار تومان، میل گرد آژدار A۳ از ۱۴ الی ۲۸ کیلویی دو هزار و ۲۵۰ تومان است.

 

آهن فروشان جوشکار نما

 

عطائی صانعی با بیان اینکه شاغلان صنف آهن آلات با ریزش مواجه بوده است می گوید: دو عامل در این موضوع نقش داشته است که رکود و مالیات بر ارزش افزوده این دو عامل را شامل می شود.

 

وی می افزاید: مالیات بر ارزش افزوده که در سال ۸۹ به شکل آزمایشی شروع شد، متاسفانه هنوز شفافیت لازم را حتی برای مجریان قانون ندارد تا چهارچوبی را مشخص کنند و طبق آن پیش روند و بی ضابطه مالیات وضع می شود.

 

رئیس اتحادیه آهن آلات مشهد تاکید می کند: خلا موجود در قانون باعث شده برخی اتحادیه های همگن برای مالیات ارزش افزوده فراخون نشوند و اعضا اتحادیه جواز کسب آهن فروشی آن ها را باطل می کنند و آن ها برای مثال از اتحادیه جوشکاران جواز می گیرند.

 

وی ادامه می دهد: در آنجا خبری از مالیات بر ارزش افزوده است و خدماتی بر اساس برق صنعتی به آن ها تعلق می گیرد و یک تعداد به صورت مستند اینگونه عمل کرده اند و از اتحادیه همگن جوشکاری، مشغول آهن فروشی هستند.

 

عطائی صانعی در رابطه با اطلاع مردم از کیفیت آهن خریداری شده بیان می کند: باید هر کارخانه ای بر روی محصول خود مشخصاتش را حک کند نه اینکه به صورت برچسبی باشد.

 

وی با تاکید به اینکه باید سازمان های زیر ربط نظارت خود را شدید تر انجام دهند می گوید: فولاد سرمایه ملی است، آهن در کارخانجات ایرانی تولید می شود اما به حلقه آخر که اتحادیه های آهن آلات است نظارت ها شدید می شود.

 

رئیس اتحادیه آهن آلات مشهد می افزاید: درحالیکه این نظارت اگر از خود مرحله تولید به شکل ابتدا به ساکن شروع شود، کالای غیر استاندارد شناسایی می شود و کالای غیر استاندارد به واحدهای عرضه وارد نمی شود.

 

افزایش قیمت آهن ساخت وساز را دچار مشکل کرده است

 

در ادامه به سراغ رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی رفتیم تا از میزان نظارت این سازمان بر کیفیت محصولاتی ساختمانی و کالاهای استاندارد مطلع شویم.

 

حسین کامران دیسفانی با بیان اینکه افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند تیرآهن، توجیه و ساخت و فروش با مشکل روبرو می کند اظهار می کند: رکود چند ساله بازار یکی از موضوعاتی بوده است که در ایجاد بنای جدید و ساخت و ساز تاثیر گذاشته است.

 

وی می افزاید: بحث افزایش مصالح قطعا موضوع مزید بر علت است و تاثیرات خود را برای احداث بنای جدید می گذارد.

 

 

 

رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی تاکید می کند: به نظر می رسد اگر روند افزایش با رونق ساختمان در کنار هم قرار بگیرند در آینده تغییرات جزئی در قیمت ها خواهیم داشت اما مادامی که وضعیت رکود به همین شکل باشد بر روند ساخت و ساز تاثیر منفی خواهد داشت.

 

وی ادامه می دهد: امیدواریم بازار مسکن رونق بگیرد و در کنار رونق گرفتن قطعا افزایش اقلام و مصالحی که مانند آهن گران شده است می تواند در افزایش قیمت خودش را لحاظ کند.

 

استفاده از محصولات نامرغوب ساختمانی تبعات زیادی را در پی دارد که آتش گرفتن نمای برای ساختمان ها در یک آتش سوزی بعضا خفیف بیانگر این قضیه است و بعضی مالکان صرفه اقتصادی را بر کیفیت محصول ترجیح می دهند

 

استاندارهای اجباری به خیلی از کالا نمی رسد

 

کامران در خصوص کیفیت مصالح ساختمانی در ساخت و سازها و نظارت سازمان نظام مهندسی روی این قضیه می گوید: مصالح استاندارد رسمی که از طرف دولت اعلام می شود ، اقلام محدودی هستند.

 

وی می افزاید: در یک ساختمان بیش از ۲۰۰ کالا استفاده می شود طبعا دامنه استانداردهای اجباری به خیلی از آن ها نرسیده است، مصالحی مانند آهن، شن و ماسه تحت استاندارد اجباری است و این استاندارد به وسیله نظارت دستگاه های نظارت کنترل می شود.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی بیان می کند: البته آهن آلات وارداتی دارای مشخصات خوبی نیستند و بعد از آزمایش های لازم اجازه استفاده از این محصولات داده شود.

 

وی ادامه می دهد: استفاده از محصولات نامرغوب ساختمانی تبعات زیادی را در پی دارد که آتش گرفتن نمای برای ساختمان ها در یک آتش سوزی بعضا خفیف بیانگر این قضیه استو بعضی مالکان صرفه اقتصادی را بر کیفیت محصول ترجیح می دهند.

 

کامران با اشاره به ورود محصولات چینی بی کیفیت تصریح می کند: عمده این واردات بحث اقتصادی است و بین مهندس ناظر و کارفرما اختلافی وجود دارد که مهندسین به دنبال کیفیت ساخت هستند و کارفرمایان صرفه اقتصادی را مدنظر قرار می دهند.

 

خام فروشی ممنوع

 

حال جای این سوال باقی می ماند که باوجود مجتمع های بزرگ فولادی در کشور چرا سرمایه های معدنی این آب و خاک به بهایی ناچیز و بدون ارزش افزوده به خارج از کشور صادر شده و با چند برابر قیمت مجددا به عنوان محصول خارجی وارد ایران می شوند؟

 

موضوعی که علاوه بر خروج ارز از کشور باعث رکود در صنعت فولاد کشور و درنیجه بیکاری جوانان خواهد شد.

 

منبع : دنیای معدن

قیمت آهن آلات سنگ آهن بازار ساخت و ساز تیرآهن میل گرد ورق آلومینیوم پروفیل محصولات فولادی

پرفروش ترین محصولات

دیدگاه کاربران
Real Time Analytics